Hírek

Drumf Bistro – Kompromisszum mentes ízek

A glutén-, cukor-, és laktózmentesség eddig is alapvető volt, ezekből egyáltalán nem is található meg semmi a konyhán. Ez a Drumf Bistro!

Interjú

Először is köszönöm, hogy időt szántál ránk. Mesélj kérlek egy kicsit a bisztró ötletéről, megvalósulásáról!

Kemencei Mónika:  Az eredeti helyet még 2019. telén nyitottuk a Dob utcában. A koncepció hasonló volt, ott is glutén- és cukormentes ételeket készítettünk. A koronavírus járvány azonban eléggé átalakította a dolgokat. Szerencsére igény volt az újranyitásra. Végül idén nyáron költöztünk át a Dob utcából ide. Az egyik fő indok nyilván a megközelíthetőség volt, a másik pedig az, hogy mindenképpen szerettünk volna teraszt.

Az étlap abban változott, hogy felismertük, hogy a gluténmentesség irány jó, azonban a kukorica- és rizsliszt irány annyira nem. Ahogy megfogalmazódott a gondolat, hogy költözünk az előző helyről, úgy kezdtük el kifejleszteni a tésztáinkat, más fajta lisztekkel. Így minden tésztát mi készítünk, itt az étteremben. Teljesen más alapokra helyeztük az ételeinket, és figyelembe vettük azt is a kísérletezés során, hogy az inzulinrezisztenciával élők étrendjébe is beilleszthetőek legyenek a fogásaink.

Kölesliszttel, tápióka keményítővel, hajdinaliszttel, kókuszliszttel, útifűmaghéjjal, bambuszrosttal és édesburgonyával dolgozunk a tésztáinkban. Nyilván egyikben sincs mindből, de kitapasztaltuk, hogy melyik lisztekkel tudjuk elérni a tökéletes állagot.

A Drumf névnek igazából nincs extra története, a drum a dob utcából ihletődött, a végén az F pedig a befektetőnk miatt került bele. Így benne vagyunk kicsit mi is, de azért nem mi vagyunk teljesen a középpontban.

Milyen étrendekhez igazodik az étlapotok?

Kemencei Mónika: A glutén-, cukor-, és laktózmentesség eddig is alapvető volt, ezekből egyáltalán nem található meg semmi a konyhán. A vegán fogásokkal az utóbbi időben kezdtünk el dolgozni, a tortilla és a pizza például kérhető vegán sajttal. Vannak teljesen vegán fogásaink, főételeink kérhetők növényi sajttal.  Hamburger buciból van ketogén, ez nem tejmentes, de tartunk másik tejmenteset is.

Melyik a kedvenc ételed az étlapról?

Kemencei Mónika: A pirog volt a kedvencem, de egy ideje már nem csak laktózérzékeny, de tejfehérje érzékeny is vagyok, így maximum akkor szoktam belőle enni, amikor “bűnözök”. A pirog gyermekkorom nagy kedvence, teljesen odavagyok érte. Nagyon szeretem az almásat, a káposztásat és a zsellért is. Főleg, mert nagyon édesszájú vagyok, az almás abszolút kedvencem. Ez egy egyszerű étel, de nagyon idézi a gyermekkoromat, és sajnos gluténmentesen szinte sehol nem lehet kapni. Nem volt egyszerű megcsinálni, de nagyon örülök neki, hogy sikerült.

Rendelés

Belépve rögtön a feltűnő, világítós feliratok tűntek fel, illetve a TV, amelyen a 2000-es évek legnagyobb slágerei szóltak. A fenti rész kicsit kisebb, tényleg bisztró hangulatú, alul pedig tágas és stílusos. Meglepődtem, mikor kiderült, hogy itt bizony még esküvőket is tartanak. Móni hatására nem fogtuk vissza magunkat, így jó pár ételt berendeltünk.


Italokból egy házi, cukormentes jeges teát (890 Ft), egy cukormentes mangós limonádét (1290 Ft) és egy ribizlis meleg teát választottunk (890 Ft). Az ételek közül kértünk egy Drumf burgert, vegán sajttal és a tejmentes bucival (2590 Ft), egy Quesadillas-t hús nélkül, szintén vegán sajttal (2090 forint), egy Napoletana pizzát rendes sajttal (2290 Ft), egy káposztás pirogot (1090 Ft), egy almás pirogot (1290 Ft) és egy túrófánkot bazsalikomos eper szósszal (1490 Ft). Az italokért plusz pont jár, mert ritka, hogy bármilyen házi italt automatikusan cukormentesen készítsenek.

Ízek

Nem mondom, hogy nem ijedtem meg, mikor három emberre megérkezett ez a rengeteg étel. Azért biztos, ami biztos, “lespoilerezem” a dolgot: mindent megettünk.

Elsőként a pizzát kóstoltuk meg, amin nem érződött semmilyen mentes mellékíz. A tészta vékony és ízletes volt, egy olasz pizzériában megállta volna a helyét. A paradicsomszószban érződött a friss paradicsom, a bazsalikom. A Quassadilla tortilla lapja finom volt, itt se lehetett megmondani, hogy ez bizony gluténmentes. Nagyon tetszettek hozzá a kiegészítő elemek, ezek  adagjain lehetett volna finomítani. A vegán sajttól ugyan nem voltam elájulva, de összességében egy jó ételről beszélhetünk.

Kellemes meglepetést okozott a hamburger. Házi bagel, omlós göngyölt oldalas (140 g), füstölt kápia majonéz, (vegán) cheddar sajt, paradicsom lekvár, pácolt lilahagyma, saláta, tükörtojás. Amit pedig máshol még enm láttunk: a bagel tetején is volt egy tojássárgája, nyersen. Finom, tartalmas volt burger, az ízek kiegészítették egymást, és bár különleges hozzávaló vagy fűszer nem hívta fel magára a figyelmet, érezni lehetett, hogy egy átgondolt ételről van szó.

Miután Móni mesélt róla, a pirogra őrülten kíváncsiak voltunk. Szerencsére nem ért minket csalódás. A káposztás pirog remek volt, a hozzá tálalt ajvár plusz ízként nagyon jól kiegészítette. Az almás pirogot, a túrófánkkal együtt a desszert kategóriába tettük fejben, párhuzamosan kóstoltuk a kettőt, el is fogyasztottuk. A túrófánktól tartottam egy kicsit, mert nem vagyok oda érte, de meglepetésemre ízlett.



Ezt gondolom én

Ha nem lettem volna tisztában azzal, hogy a Drumf egy glutén- és cukormentes hely, az ízekből nem biztos, hogy rájöttem volna, mert a mentes fogások hasonlítottak a hagyományos verziókra. Üdítő élmény volt megkóstolni ezeket az ételeket, annak pedig külön örültem, hogy anyukám is ehetett szinte mindenből.

(Forrás:Tesztevők)