Gluténmentes étterem Budapest

Egy jó étterem és ráadásul mentes is

A hetedik kerület újdonsága a Drumf étterem, ahol glutén, laktóz és finomított cukormentesen étkezhetünk. A gluténmentes étterem Budapest külföldiek által is látogatott részén található a Dob utcában. Azok, akik csak elsétálnak az étterem előtt nem is gondolják, hogy odabent minden ételt glutén, laktóz és finomított cukor nélkül készít el a shéf. A tulajdonos törekvése, hogy az itt étkezők betegségtudat nélkül felhőtlenül jól érezzék magukat. Az ízletes ételek nem szükségből születnek a konyhában, inkább újragondolják az ételek összetételét, így lesz mindenki számára öröm és felhőtlen az étkezés.

gluténmentes étterem budapest

Ez a gluténmentes étterem Budapestegyik hiányosságát hivatott megoldani, hiszen kevés az olyan hely, ahol kellemes környezetben, napi menüt is kínálva valamit a la carte kínálattal is várják a vendégeket. Hitvallásuk, hogy attól, hogy valaki inzulinrezisztens, gluténérzékeny, vagy laktózmentesen étkezik, nem csak otthon tarthatja be a gyakran nagyon szigorú étkezési szabályokat. Csizmazia Sándor és Hudák Szilvia a Drumf konyhájáért és az étterem vezetéséért is felel, de mindezek mellett örömmel kísérletezik az idénynek megfelelő szezonális összetevőkből saját fejlesztésű receptekkel is. A minőségi alapanyagokból hozzáértéssel vonzó és ízletes ételek kerülnek a vendégek elé. Magyarországon a lakosság 8-12 százaléka érintett a gluténérzékenységben. A Drumf gluténmentes étterem Budapest lakosságának és a fővárosba látogatóknak is megoldja az örök problémát, vagyis: mikor és hol étkezhetek az egyedi táplálkozásnak megfelelően. A baráti és családi összejövetelek helyszíneként a gluténmentes étterem Budapest egyik népszerű helyévé válhat rövid idő alatt, hiszen többé nem kell kompromisszumot kötni az egészséges és a finom ételek között. A berendezésében és stílusában is trendi, letisztult gluténmentes étterem Budapest egyik legújabb színfoltja. Aki betér, garantáltan egészségeset és finomat ehet. 

gluténmentes

Gluténmentes étterem Budapest szívében

Mert gluténmentesen is lehet az ételpaletta szem-szájnak ingere!

Ahogyan a vegetáriánus és vegán ételeket fogyasztók esetében sem egyszerűen az étkezésről, gasztronómiáról beszélünk, úgy a gluténmentes étrend is jóval túlmutat önmagán, hiszen mindezen esetekben életmódról van szó. Amennyiben ezt az utat választjuk (vagy erre az útra kényszerülünk egészségügyi okokból kifolyólag) az élet több területén változtatásokat szükséges bevezetnünk – megváltoznak ezidáig bevettnek minősülő vásárlási szokásaink, többé nem tekinthetőnekemmindegynek a hol, mikor, mit eszünk kérdése, hogy csak néhány alapvető étkezési-életmódbeli fordulópontot emeljünk ki a pakliból. 

A gluténintolerancia egyre sűrűbben üti fel a fejét világszerte, mely a gabonafélékben (búza, árpa, rozs) fellelhető fehérjékre való érzékenységet jelöli. A gluténre érzékeny emberek szervezete nem tudja feldolgozni ezeket a fehérjetípusokat, ezért a szervezet el kezd védekezni a bevitt anyag ellen – mindez pedig a gluténintoleranciában szenvedő egyének esetében gyakran fájdalommal, puffadással jár.