Hírek

Mutatós és jó ízű mentes nyílt a Dob utcában: Drumf

Nem Drumpf, hanem Drumf. Előző Donald Trump eredeti német családneve, melyet bevándorlásukkor változtattak meg a diadalmasan hangzó és jobban kimondható Trumpra. Utóbbi egy új bisztróétterem a Dob utcában. Kettejük között különösebb kapcsolat nincs, hacsak az nem, hogy Trump eredeti családneve „Dobos” volt. Mielőtt ártatlanul a tortát is idekevernénk, betérünk a két napja nyitott bisztróba.

A hetedik kerületben elég egy pillanatra elfordítani a fejünk, hogy mire visszanézünk, már kinyisson egy új üzlet. A Drumf is egy a sok ambiciózus hely közül – gondoltuk. Meg még azt is gondoltuk, hogy ha mentesnek címkézi magát, akkor egy fokkal vissza kell vennünk az elvárásainkból. Örömmel jelentjük, hogy tévedtünk.

“Na, mutassátok meg, mit tudtok”-érzéssel érkezünk, a hely ugyanis nem használ glutén-, laktóz- és finomítottcukor-tartalmú alapanyagokat egyáltalán. Mentes. Furcsán hangzik, nem is tudjuk, hogy mire számítsunk: jógamatraccal érkezőkre, gluténmumus-hívőkre vagy az Egészséges Táplálkozás elkötelezett jezsuitáira. Nem így lett…

Modern bisztró, világos vonalak, átláthatóság. Pár napja nyitottak, de a kis térben otthonosan mozog a személyzet és a vendégek is. Az egybenyitott szintek levegőssé teszik a teret, a felső szinten kialakított laptoppult sarkából a kreatív munka révedős részében kifejezetten jó madártávlatból figyelni a pultban dolgozók mozdulatait. 

Kemencei Mónika ügyvezető maga is étkezési megszorításokkal él. Öt éve kerüli a glutént és a laktózt – nem divatból, hanem kényszerűségből. Ezalatt komoly kálváriát járt meg, hogy megoldja a napi étkezését. Sokszor a város különböző pontjaiból szedte össze a megfelelő alapanyagokat, vagy ha rátalált egy jó helyre, bevásárolt két-háromnapi menüt előre. Mikor felmerült, hogy éttermet nyitnak, az ő fejében az járt: menteset szeretne. De olyat, ahová mindenki szívesen tér be. Finoman szólva sincs túlkínálat ugyanis Budapesten olyan “mentes” helyekből, ahol klassz a reggeli, de be lehet ugrani egy péksüteményért, menüt lehet rendelni, illetve alkalmas egy szülinap megünneplésére vagy üzleti tárgyalásra is – egyszóval komolyan vett étteremként funkcionál.

Forrás: https://diningguide.hu/mutatos-es-jo-izu-mentes-nyilt-a-dob-utcaban-drumf/